Scrisoarea de Intentie care iti poate aduce un job vara aceasta – Targul Virtual Hipo.ro pentru Absolventi

Iti cauti un job vara aceasta si ai intre 0-3 ani experienta? Sau vrei sa gasesti un program de internship platit care sa te lanseze in cariera?

600 de joburi in orase ca Bucuresti, Iasi, Timisoara, Cluj-Napoca sau Brasov te asteapta in cadrul Targului Virtual Hipo.ro pentru Absolventi in perioada 15 iun – 17 aug 2015 – la un click distanta.

3 motive sa redactezi o scrisoare de intentie daca esti la inceput de cariera

 – O scrisoare de intentie te diferentiaza fata de ceilalti candidati – atunci cand vorbim de job-uri pentru studenti si proaspat absolventi, CV-urile arata aproape la fel – accentul pica pe studiile in curs sau absolvite; alaturarea unei scrisori de intentie care sa ii dezvaluie angajatorului planurile tale pe termen lung, pasiunile, modul in care poti pune in practica informatiile dobandite in timpul facultatii te va scoate in evidenta cu siguranta;

– Prin redactarea unei scrisori de intentie personalizate in functie de job-ul la care aplici, ii vei arata angajatorului ca iti doresti cu adevarat sa lucrezi in compania lui, ca ai depus un efort suplimentar pentru obtinerea job-ului si ca esti dispus sa compensezi lipsa experientei cu alte abilitati si competente;

– Reusesti sa detaliezi toate elementele CV-ului, punand accent pe ceea ce consideri ca te reprezinta si ca te-a format; in CV nu poti adauga toate amanuntele referitoare la materiile studiate in facultate, activitatile intreprinse pe durata ultimului program de internship sau responsabilitatile de la ultimul loc de munca; niciun recruiter nu va citi un CV mai lung de doua pagini; scrisoarea de intentie te ajuta, deci, sa pui accent pe ceea ce te reprezinta si sa te promovezi eficient.

 

Actualizeaza-ti CV-ul de pe Hipo.ro si redacteaza scrisoarea de intentie pentru job-ul dorit >>

De ce sa te angajezi vara?

In urma unui studiu realizat de Catalyst Solutions in randul companiilor, a reiesit ca 74% dintre angajatori deschid programe si joburi dedicate juniorilor (studentilor, masteranzilor, proaspat absolventilor) in perioda aprilie-septembrie. Acest lucru iti mareste semnificativ sansele de a obtine pozitia dorita.

Targul Virtual Hipo.ro pentru Absolventi aduna la un singur loc cele mai atractive joburi si programe de internship deschise de companii dispuse sa investeasca in tineri cu potential. Lipsa experientei anterioare nu mai este un impediment deoarece majoritatea companiilor ofera si programe de training si dezvoltare profesionala la locul de munca.

Ce companii cauta candidati ca tine?

Peste 36 de companii multinationale cauta juniori cu 0-3 ani experienta, studenti sau proaspat absolventi. Dintre acestea amintim: Asseco South Eastern Europe Romania, Atexis, Axience, dcs plus, E-Securities, H Grup IT Expert, IBM Global Delivery Center Eastern Europe, KPMG Romania, Libra Internet Bank, Microsoft, Misys Banking Systems, ProCredit Bank, REWE Romania – Penny Market / XXL Mega Discount, Schneider Electric, UPC Romania, ZENTIVA, Amoma, Besedo, Bosch Service Solutions, Brainspotting, British American Shared Services Europe, Camline, Catalyst Recruitment, Deloitte Romania, Gebrüder Weiss, Holcim, ICAP GROUP, ING Bank, Intersnack Romania, Macromex, McDonald`s Romania, PIRAEUS BANK, TEHNOPLUS MEDICAL, UniCredit Tiriac Bank, Vision Recruitment Management, Viva Credit, WEBHELP Romania.

Angajatorii implicati in proiect ofera joburi in departamente multiple, garantand o diversitate a oportunitatilor de cariera. Programele de internship si trainee dedicate studentilor in an terminal sau proaspat absolventilor presupun perioade de invatare intensiva – atat in tara, cat si in strainatate – si implicare directa in activitatile companiei.

Ce tip de joburi sunt disponibile?

Cele 600 de joburi oferite se adreseaza candidatilor din intreaga tara ce au intre 0 si 3 ani experienta si sunt in domenii precum: Financiar – Bancar, IT&C, Servicii&BPO, FMCG, Constructii, Logistica, Consultanta, Turism, Farmaceutice, Retail sau Inginerie.

De asemenea, programele de internship si trainee acopera domenii diverse, sunt remunerate si ofera posibilitatea unei cariere pe termen lung alaturi de echipele companiilor.

Specialistii in resurse umane sunt deschisi sa integreze tineri fara experienta de munca in cadrul organizatiilor, dezvoltand programe ce imbina training-ul cu experienta practica.

“Am avut in ultimul an experiente foarte bune cu tinerii absolventi, si de aceea dezvoltam programe speciale de recrutare pentru ei: Libra Golden League, pentru sefii de promotie; Relationship Manager Trainee, program intensiv in domeniul vanzarilor; IT Challenge, pentru programatori care se pot specializa pe o nisa extrem de cautata, de digital banking. Abia astept sa ii cunosc pe noii candidati, trebuie sa dovedeasca atat entuziasm, cat si cunostinte teoretice de valoare, pentru a reusi intr-un mediu cu standarde profesionale ridicate, precum este la Libra Internet Bank.” a declarat Magda Dragne – Director Resurse Umane la Libra Internet Bank.

Gaseste-ti jobul potrivit vara aceasta din confortul propriei locuinte si investeste in cariera ta! Joburile oferite in cadrul proiectului vor fi actualizate constant pana pe 17 august 2015 si sunt accesibile pe site-ul Targului Virtual Hipo.ro pentru Absolventi.