Asistent farmacie – scurt ghid de cariera

Primul pas pentru a putea incepe o cariera in domeniul farmacie este urmarea unor studii de profil care sa iti ofere cunostintele necesare.

Scoala postliceala vs Facultatea de farmacie

Scoala postliceala iti ofera suportul pentru angajarea in tara sau strainatate prin intermediul parteneriatelor pe care scolile le au cu companii de farma din Romania. La scoala postliceala nu este nevoie de diploma de Bacalaureat.

Admiterea la o facultate cu profil farmacie se face pe baza unui examen cu 2 probe ( proba de biologie si la alegere proba de chimie sau anatomie)

Diferenta intre asistent medical generalist absolvent de facultate si absolvent de postliceala poate fi stabilita numai prin fisa postului, la care se lucreaza in momentul de fata si se anunta schimbari. Alta diferenta este salariul. Sunt cateva sute de lei in plus pentru un asistent medical licentiat fata de cel cu scoala postliceala sanitara. Competentele sunt aceleasi in rest intre absolventi, pentru ca si modulele sunt aproape la fel“, a spus Victor Gavrilescu, Presedintele Ordinului asistentilor medicali.

Care sunt atributiile unui asistent de farmacie?

Asistentul medical de farmacie poate lucra in: farmacie si puncte farmaceutice, laboratoare si farmacii din cadrul spitalelor si clinicilor particulare, laboratoare galenice, in fabrici de medicamente, depozite de medicamente, centre de distributie a medicamentelor.

Ca asistent de farmacie vei colabora cu farmacistul licentiat si vei avea sarcini precum numerotarea tabletelor, etichetarea medicamentelor, vei inventaria stocurile, vei distribui medicamentele, vei verifica daca informatiile din retete sunt corecte.

Descarca Model CV asistent farmacie

Daca si tu te gandeai sa urmezi un astfel de parcurs profesional si ti-ar placea o cariera in rolul de asistent farmacie descopera mai multe despre postul de asistent farmacist aici.