Ce poti face pentru a evita lipsa productivitatii lucrand de acasa?

Lucrul de acasa are multe avantaje, crescand productivitatea, scazand nivelul de stres si oferind o libertate mai mare angajatilor, fara a pierde timpul pe drumul inspre birou si inapoi.

In acelasi timp, daca esti genul de persoana care procastineaza sau are dificultati in a se concentra, sa lucrezi de acasa te poate face extrem de neproductiv si poate reprezenta o pierdere de timp.

Trendul muncii de acasa a crescut foarte mult in ultimii ani, iar companiile au inceput sa il includa in beneficiile pe care le ofera angajatilor. In Raportul Hipo.ro – Piata fortei de munca in 2019, acesta s-a clasat in top 5 beneficii.

Cum atingi maximul performantei atunci cand iti muti jobul la domiciliu?

1. Respecta rutina

Chiar daca nu vei pleca de acasa, pregateste-te ca si cum ai merge la job. Poate fi usor sa fii distras atunci cand esti la “job” acasa, stiind ca nu esti supravegheat/supravegheata te poti pierde intr-un scroll interminabil pe Facebook. Pentru a evita astfel de situatii trateaza oportunitatea de lucru acasa ca job-ul de la birou. Urmeaza-ti rutina de pregatire pentru job chiar daca nu vei pleca de acasa.

2. Automotivarea pentru munca de acasa

Motivatia poate disparea atunci cand esti singur si stii ca nu te urmareste nimeni. Poate esti tentat sa pui un serial pe fundal in timp ce lucrezi, dar acest lucru nu te va ajuta.

Seteaza-ti obiective zilnice sau saptamanale, care sa te incurajeze sa lucrezi. Odata ce acestea vor fi realizate, cu siguranta te vei simti mai multumit de efortul depus.

3. Work-life balance pentru job-ul la domiciliu

Daca te gandeai ca odata ce vei incepe sa lucrezi acasa, echilibrul dintre viata ta personala si profesionala va fi mai usor de mentinut, acest lucru nu este necesar adevarat. Atunci cand lucrezi acasa te poti pierde in task-urile zilnice si nu vei simti tranzitia dintre ziua “la birou” si terminarea programului.

Mentine programul de lucru asemanator cu cel pe care il aveai la birou. Hubspot recomanda sa setezi o alarma pentru finalul zilei la birou pentru a iti reaminti ca trebuie sa te opresti din a munci pentru acea zi.

Descopera si alte moduri prin care poti sa cresti productivitatea lucrand de acasa aici