Domeniile cu cele mai multe joburi in 2019

Este deja o traditie ca la fiecare inceput de an, Hipo.ro sa realizeze un Raport al Pietei fortei de Munca pentru studenti, absolventi si specialisti cu experienta. Anul acesta, in urma analizei datelor de la 312 companii de top din Romania am identificat cateva perspective care se vor remarca in 2019:

Domeniile cu cele mai multe joburi

Dupa ce s-au mentinut 3 ani la rand pe prima pozitie, Vanzarile au coborat pe pozitia a doua. Domeniul IT Software s-a clasat pe locul 1, crescand astfel numarul companiilor care recruteaza candidati cu studii informatice.

La polul opus, domeniile Juridic, Achizitii si IT Hardware sunt printre cele mai rar mentionate de angajatori in ceea ce priveste pozitile nou deschise in 2019, lucru ce va face competitia mai ridicata pentru candidatii care isi doresc o cariera in aceste domenii.

Flexibilitate in program si in abilitatile candidatului

In 2019, cea mai importanta abilitate pe care angajatorii isi doresc sa o descopere la candidati este flexibilitatea/adaptabilitatea la locul de munca. Dupa ce cateva editii la randul, comunicarea se clasa pe prima pozitie, aceasta a coborat pe locul 2.

Flexibilitate ofera si companiile cand discutam despre programul de lucru. Jumatate dintre angajatori declara ca le ofera posibilitatea angajatilor sa lucreze remote intre 1 zi si 10-15 zile pe luna, iar 9% dintre ei enumera printre beneficii “Program de lucru flexibil

Afla mai multe despre salarii, beneficiile oferite de angajatorii, criterii de recrutare si multe altele din Raportul Hipo – Piata fortei de munca in 2019.

Descarca gratuit Raportul Hipo.ro „Piata fortei de munca in 2019” >>