Redactarea CV-ului necesita putin timp si atentie. Asigura-te ca ca nu ai greseli gramaticale, de ortografie sau de exprimare. De preferat este sa folosesti fonturi clasice precum Times New Roman si sa il trimiti in format Word.
Pentru a avea un model de CV completat cat mai atractiv pune accent pe activitatile extracuriculare intreprinse de-a lungul timpului (ex: cursuri de contabilitate, cursuri de programare, workshopuri de design auto, Sesiuni de comunicare stiintifica, traininguri de comunicare – daca vrei sa aplici pentru un job in marketing si comunicare).
Experienta practica pana in prezent este un alt avantaj in CV-ul unui student.
De exemplu, daca vrei sa aplici pentru un program de internship in IT este util sa treci programele de internship anterioare in domeniu, practica de specialitate efectuata in perioada vacantei de vara in cadrul unui companii sau proiectele in care ai fost implicat cu atributiile clar mentionate.
Tine cont de sinceritate in redactarea CV-ului tau, nu introduce experienta, activitati extracuriculare sau abilitati extracuriculare pe care nu le deti. Aceasta lipsa de onestitate va iesi la iveala in timpul interviului si nu o sa te puna intr-o lumina tocmai buna.
Adapteaza-ti CV-ul in functie de jobul dorit si redacteaza-l corect, acestea poate nu reprezinta cheile succesului, dar sunt detalii care fac diferenta.