Cum trebuie sa completezi un CV in limba engleza?

In elaborarea unui CV in limba engleza trebuie sa tinem cont in primul rand de organizare. O buna organizare va evidentia punctele tari si va elimina micile imperfectiuni ale CV-ului. Modelul de CV Europass completat este un ajutor binevenit atunci cand doresti sa iti realizezi CV-un in limba engleza.

Ca si in CV-ul clasic o sa vorbim despre: contact Information, work history/experience, education, skills si a resume objective/professional objective.

Contact information din CV in limba engleza

De preferat este sa folosesti o adresa de email  profesionala, formata din nume si prenume. Pe langa asta, adauga datele de contact relevante, dar si actualizate. Numarul de telefon, numele complet sau adresa de email sunt date care merita trecute in CV-ul tau.

Work Experience din Modelul CV Engleza completat

Adauga experienta ta invers din punct de vedere cronologic (cea mai recenta experienta sa fie prima mentionata). Adauga responsabilitatile relevante avute la vechiul job folosind verbe de actiune si evita repetitiile.

To avoid: managed, communicated, responsible for
Recommended: Orchestrated, persuaded

Evita sa folosesti expresii care nu au sens sau care simti ca nu suna bine

To avoid: Dramatically cloudify viral innovation
Recommended: Create digital backups for popular campaigns

Education field in CV Europass English

Daca esti student sau proaspat absolvent educatia este foarte importanta, descrie cat mai bine educatia si formarea profesionala avuta de-a lungul timpului, mentionand activitatile avute in timpul facultatii, dar si voluntariatul si perioadele de practica. De preferat este sa mentionezi studiile superioare (doctorat, master, licenta).

Sectiunea Skills intr-un CV Europass in engleza

 Nu sunt diferente semnificative intre CV-ului european engleza si CV Europass in romana in ceea ce inseamna skill-uri.
Specialistii de la Europass recomanda sa utilizezi cuvinte simple si un limbaj clar, fara ambiguitati, evita cliseele si afirmatiile pentru care nu poti oferi dovezi sau exemple („Am spirit de echipa”), este important sa intelegi ce abilitati generale din CV sunt importante pentru postul la care vrei sa aplici, pentru a folosi cuvinte cheie cat mai potrivite, specifica in ce context ai dobandit competentele mentionate (practica, loc de munca, seminarii, activitati de voluntariat etc.).

Sectiunea Resume Objective/Personal statement din CV in engleza online 

Aceasta sectiune este echivalenta cu sectiunea „Profil personal” din CV-ul in limba romana.
Profilul nu ar trebui sa depaseasca limita de 100 de cuvinte, sa fie concins si sa includa informatii despre experienta si abilitatile tale si de ce tu esti cea mai buna alegere pe care o pot face.

Descopera cum trebuie sa arate un CV in engleza completat