Scrisoarea de recomandarea in engleza

Fie ca esti in cautarea unui nou job in strainatate, ca te pregatesti pentru admiterea la o facultate din Anglia sau aplici pentru o bursa de studiu in strainatate, cu siguranta, ca vei avea nevoie de o scrisoare de recomandare in engleza din partea unui profesor sau mentor.

Ce ar trebui sa faci cand ceri scrisoarea de recomandare in engleza?

  • sa fii ok cu refuzul redactarii scrisorii, in cazul in care persoana rugata nu are timp sa o redacteze sau nu simte ca te cunoaste atat de bine pentru a realiza o recomandare buna
  • sa explici motivul pentru care iti doresti recomandarea din partea lor – De ce aprecieziile opiniile sale? In ce masura calitatile tale se potrivesc cu cele ale mentorului tau?
  • sa oferi informatii pe care ti-ai dori sa le includa precum activitati de voluntariat, detalii despre cursurile absolvite, experiente internationale, orice care te poate ajuta sa te remarci in randul celorlalti candidati

Scrisorile de recomandare reprezinta o modalitate buna prin care potentialii angajatori si membrii ai comisilor de admitere pot obtine mai multe detalii despre candidati, despre abilitatile si punctele lor slabe.

Sa faci primul pas catre persoana care ti-ai dori sa iti dea scrisoarea de recomandare in engleza nu este usor, insa cu un e-mail bine redactat sau o discutie directa cu siguranta ca vei obtine recomandarea care te va ajuta sa iei jobul sau internship-ul dorit.

Descarca modele pentru cereri de redactare a unei scrisori de recomandare aici