Cum trebuie redactata scrisoarea de motivatie?

Continutul scrisorii de motivatie difera in functie de situatie, dar indiferent de jobul pentru care aplici, aceasta trebuie sa respecte aceeasi structura.

Scrisoarea de motivare reprezinta primul contact dintre recruiter si tine si este singura sansa prin care te poti remarca in ochii acestuia, pentru a il determina sa isi doreasca sa te cunoasca la un interviu.

Cum redactezi o scrisoare de motivatie de nota 10?

1) Daca aceasta raspunde la intrebari precum “Care este obiectivul tau profesional?”, “De ce ai deci sa aplici pentru acest program?”, “Care dintre cursurile urmate crezi ca te vor ajuta in parcursul tau profesional?”, “De ce crezi ca tu esti candidatul potrivit pentru acest program?(Ce fel de abilitati obtinute in trecut crezi ca te vor ajuta in cadrul acestui program?”, “Ce fel de experienta ai obtinut in alte activitati extracurriculare?”, “Ce calitati te remarca in randul celorlalti candidati?)”.

2) Daca evidentiezi competentele pe care le detii si dai exemple care le dovedesc

3) Daca eviti greseli de ortografie sau gramaticale

4) Daca dai o nota pozitiva scrisorii tale, iti arati entuziasmul si dorinta de a invata/progresa

5) Daca nu uiti sa corelezi abilitatile tale cu cerintele jobului pentru care aplici

Sa redactezi o scrisoarea de motivatie poate parea dificil, dar nu imposibil. Gandeste-o ca o modalitate prin care te poti caracteriza si promova cat mai bine astfel incat membrii comisiei sa considere ca tu esti candidatul pe care ei il cauta.

Descopera si alte elemente de care ar trebui sa tii cont cand redactezi scrisoarea si care e structura acesteia aici