Modelul europass al scrisorii de intentie

Continutul modelului europass al scrisorii de intentie nu difera fata de cel al unei scrisorii de intentie clasice. La nivel general, aceasta trebuie sa exprime motivul pentru care aplici la jobul respectiv, abilitatile si experientele anterioare care te recomanda pentru pozitia respectiva.

Ce iti recomanda specialistii cand redactezi scrisoarea de intentie modelul european?

1) Sa adaptezi scrisoarea la jobul pentru care aplici

2) Keep it short and simple

“ Ar trebui sa fie indeajuns de scurt incat o persoana sa o poata parcurge pe diagonala in cateva secunde”. In acest caz, bineinteles ca nu recomandam sa scrii cateva randuri, dar sa iti prezinti ideile succint.

3) Sa iti evidentiezi competentele si abilitatile care sunt cele mai revelante pentru jobul la care aplici

4) Sa eviti expresiile de genul Domnului/Doamnei

5) Sa te documentezi despre companie si sa citesti cu atentie cerintele jobului

6) Sa dai dovada de entuziasm, demonstrand cat de mult iti doresti sa faci parte din echipa companiei pentru care aplici 

Entuziasmul joaca un rol important in candidatura oricui. Bineinteles, nu incurajez entuziasmul exagerat, dar le recomand candidatilor sa fie profesionisti, maturi si sa reflecte o doza de pasiune pentru ceea ce iubesc in scrisoarea lor”, John Lees, autor al cartii Knockout CV.

7) Scrie, citeste si reciteste scrisoarea de motivatie modelul european inainte de a o trimite

Asigura-te ca nu exista greseli de ortografie sau gramaticale in textul scrisorii si ca acesta este formatat pentru a arata cat mai bine in pagina. Desi pot parea detalii neinsemnata acestea pot face diferenta intre admis si respins.

Descarca model completat al scrisorii de intentie Europass aici