Internshipul – punctul focus al scrisorii tale de intentie

Iti cauti un loc de munca in 2018? Daca sa stii ca pe langa CV-ul actualizat este foarte important sa incluzi si o scrisoare de intentie. Rolul acesteia este de a oferi si mai multe informatii despre tine angajatorului. Este modalitatea prin care poti explica motivele aplicarii si prin care poti demonstra motivatia ta.

Raportul „Piata fortei de muncă 2018“, realizat de Hipo, arata ca  angajatorii se concentreaza mai mult pe identificarea abilitatilor tale practice dobandite in urma programelor de internship la care ai participat, atat in CV-ul tau, dar mai ales in scrisoarea de intentie. De aceea, anul acesta, daca inca nu te-ai gandit sa aplici pentru un program de internship este momentul sa o faci. O astfel de experienta te poate diferentia de ceilalti candidati.

Astfel ca, daca nu ai inca realizata o astfel de scrisoare personalizata pentru urmatorul job la care vrei sa aplici, este momentul sa iei in calcul redactarea ei. Aceasta poate fi elementul care te va diferentia de ceilalti candidati si iti poate aduce interviul de angajare.

Cea mai constanta intrebare la prima angajare se refera la experienta anterioara. Consideram ca nu e necesar ca toti studentii sa lucreze, insa e important sa fie multilateral dezvoltati si sa fie incadrati in activitati care antreneaza anumite abilitati care pot fi necesare in momentul cand iau un job: competente de comunicare, abilitatea de a lucra atat in echipa cat si individual, multi-taskingul.„, spune un specialist HR din cadrul JOB TRUST.

Programele de internship si stagiile de practica sunt cele mai cautate de angajatori in experienta candidatilor. In scrisoarea de intentie, poti mentiona cu exactitate abilitatile si competentele practice pe care le-ai dobandit in urma participarii la un astfel de program. Companiile isi doresc noi angajati care sa poata exemplica, nu doar la nivel teoretic, lucrurile pe care le pot gestiona.

De asemenea, experienta de lucru anterioara este foarte importanta pentru selectarea ta pe lista scurta a candidatilor la un anumit job, dar, avand in vedere faptul ca abia ai absolvit si, poate, nu ai avut un job anterior, aceasta se poate traduce prin activarea ta in diferite organizatii studentesti si activitati extracurriculare, dar si prin specializarea de la facultate sau de la masterul urmat, prin rezultatele academice bune si prin efectuarea studiilor In universitati din afara tarii. Important este sa specifici aceste aspect atat in CV, dar si exemplificate in scrisoarea de intentie.

Nu ezita sa atasezi si o scrisoare de intentie in momentul in care iti trimiti candidatura pentru jobul sau internshipul dorit.

Descarca gratuit Raportul Hipo – Piata fortei de munca aici >>