Afla ce vor companiile de la angajatii juniori si creeaza-ti scrisoarea de intentie

Chiar daca doar 1 din 2 scrisori de intentie sunt citite de recruiteri, ai 50% sanse ca a ta sa ajunga in fata acestuia si sa ii influenteze decizia de a te chema sau nu la interviul de angajare.

Evita cele 5 greseli de mai jos ca sa ai o scrisoare de intentie care va atrage atentia angajatorilor.

1. Trimiti aceasi scrisoare de intentie la toti angajatorii
2.  Nu ai informatii despre companie si job-ul pentru care aplici
3.  Nu te evidentiezi ca persoana valoroasa pentru companie
Bazandu-te pe cercetarea facuta despre companie, arata ca stii cu ce se ocupa si stii care sunt provocarile pe care le intampina.
4. Nu esti entuziast
Pentru ca isi doresc pe cineva care are pregatirea necesara, dar si dorinta de a face parte din echipa, te sfatuim sa evidentiezi entuziasmul tau.
5. Scrisoare de intentie este prea lunga si plina cu greseli
Sunt foarte multe aspecte de care trebuie sa tii cont in construirea unei scrisori de intentie. Acorda atentie maxima tehnoredactarii si verifica suplimentar scrisoarea.Nu uita ca nu e indicat sa folosesti de prea multe ori pronumele personal “eu”, deoarece te plaseaza ca individualitate si nu ca un membru stabil al unei echipe. De asemenea, evita abrevierile si stilul narativ sau limbajul colocvial. Nu trebuie sa incluzi, in scrisoarea de intentie, fotografia, varsta sau sexul.

Nu uita sa mentionezi in scrisoarea ta de intentie specializarea studiilor si nivelul de cunoastere al limbilor straine. Conform Raportului Hipo referitor la Piata fortei de munca in 2017 specializarea studiilor si cunoasterea a doua limbi straine sunt printre cele mai cautate criterii in procesul de recrutare al candidatilor juniori, inregistrand procente de 11,89%, respectiv 9,98% in preferintele angajatorilor.

Jumatate dintre angajatori isi doresc sa gaseasca in CV-urile tinerilor, programe de internship,astfel, in 2017, participarea la astfel de programe este foarte importanta pentru orice tanar care isi doreste sa dea startul unei cariere.

Iata cateva dintre ofertele angajatorilor la Targul Virtual Hipo.ro pentru Absolventi:

  • Decathlon Romania cauta 100 de juniori pentru Centrul de Logistica;
  • LKW Walter cauta studenti in an terminal sau proaspat absolventi cu studii in afaceri internationale, management, marketing, comert exterior sau logistica;
  • HeidelbergCement Romania cauta masteranzi sau proaspat absolventi in domeniul Inginerie Mecanica, Inginerie Chimica si Inginerie Geologica;
  • Hilti Romania cauta masteranzi cu studii in inginerie (Civila, Mecanica) sau economice;
  • Deloitte Romania cauta studenti si masteranzi sau studenti in an terminal cu studii in Contabilitate, Finante, Administratea Afacerilor pentru mai multe programe de internship in Audit si Taxe.