Este scrisoarea de intentie o garantie ca vei fi chemat la un interviu de angajare?

interviu_angajare

In 2016, foarte multi candidati acorda din ce in ce mai putina importanta scrisorii de intentie. Este adevarat ca angajatorii pun foarte mare pret pe CV-ul tau, insa ce se intampla atunci cand zeci de CV-uri arata mai mult sau mai putin la fel? In cazuri ca acestea, angajatorul are nevoie de elemente care sa faca diferenta. Scrisoarea de intentie este un astfel de element la care ar trebui sa recurgi pentru a te asigura ca ajungi sa discuti fata in fata cu angajatorul!

Cum te aduce scrisoarea de intentie mai aproape de un interviu de angajare?

O scrisoare de intentie redactata corect si adaptata jobului pentru care aplici este cheia catre o cariera de succes. In primul rand, nu trimite aceeasi scrisoare de intentie la toate companiile la care ti-ai depus CV-ul. Angajatorii isi vor da seama ca nu ai depus efort suplimentar pentru ei, ci ca ai trimis acelasi document tuturor daca scrisoarea este foarte generalista.

Asadar, incearca sa o adaptezi cerintelor jobului la care aplici. Pune accent pe lucrurile care te recomanda pentru acea pozitie si detaliaza lucrurile mentionate in CV. De asemenea, ai grija sa nu fie exagerat de lunga – angajatorul nu va avea timpul necesar sa o citeasca integral si risti sa treaca peste detaliile cele mai importante.

Pe langa detalierea abiltatilor si competentelor care te recomanda pentru acea pozitie, adauga si cateva dintre motivele pentru care iti doresti sa lucrezi in companie. Acest artificiu iti va aduce puncte in plus. Nu uita sa mizezi si pe contributia ta la dezvoltarea companiei din pozitia pentru care aplici, precum si sumarul planurilor tale pe termen lung.

Da startul carierei la care ai visat si pregateste-te sa investesti in dezvoltarea ta profesionala. Si pentru ca primul pas este cel mai important, nu uita sa akaturi CV-ului si o scrisoare de intentie personalizata care iti va deschide usile procesului de recrutare si iti va asigura urmatorul interviu de angajare!