Zile nelucratoare de la stat in 2017 – cum ne planificam concediul?

Obtinerea jobului dorit inseamna, in primul rand, cel mai important pas pentru o cariera de succes. In cazul schimbarii domeniului de lucru, trebuie sa insemne o evolutie profesionala sustinuta de experienta si de munca depusa. Fie ca esti la inceput de cariera si te regasesti in prima situatie, fie ca esti profesionist si intri in cea de-a doua categorie, suntem siguri ca apreciezi la fel de tare zilele libere de la stat de pe parcursul unui an.

De aceea, noi ti-am pregatit un calendar al zilelor oficiale libere in 2017 pentru ca tu sa iti poti planifica concediile din timp:

Anul Nou
1 ianuarie 2017 – duminica
2 ianuarie 2017 – luni

Ziua Unirii Principatelor Romane
24 ianuarie 2017 – marti

Pastele Catolic si Pastele Ortodox
16 aprilie 2017 – duminica
17 aprilie 2017 – luni

Ziua Internationala a Muncii
1 mai 2017 – luni

Vezi calendarul zilelor libere in 2017 in varianta completa pe Hipo.ro 

De cele 14 zile libere platite pot beneficia toti angajatii din Romania – atat din mediul privat, cat si din cel de stat – exceptie facand doar angajatii din unitatile sanitare si de alimentatie publica, precum si cei din unitatile care nu isi pot intrerupe activitatea din pricina specificului activitatii.

Zilele libere pentru situatii speciale se pastreaza si ele, insa sunt oferite conform detaliilor stabilite in contractul de munca. Acestea se acorda astfel:

La nivel national, Romania nu este tocmai fruntasa atunci cand vine vorba de numarul de zile libere de la stat. Vezi si tu topul tarilor in functie de zilele libere acordate.

Si nu uita: chiar daca iti doresti sa iti schimbi locul actual de munca sau esti in cautarea unei oportunitati potrivite pentru un start de succes in cariera, pe Hipo.ro gasesti jobul potrivit!