Cate zile libere de la stat ne-au ramas in 2016?

In perioada ce urmeaza, toti angajatii romani vor beneficia de zile libere de la stat pentru sarbatorile religioase. Afla cate zile libere pica in timpul saptamanii si cate dintre ele se pot transforma in mini-concedii de odihna sau distractie:

Pastele pica anul acesta pe data de 1 Mai, asa ca cele doua sarbatori se vor combina intr-o singura zi libera si anume duminica. Din fericire, insa, si a doua zi de Pasti este libera, asa ca vom avea un weekend prelungit saptamana ce urmeaza.

Urmatoarea sarbatoare religioasa pica pe 19 iunie – Rusaliile. Desi este vorba de ziua de duminica, avem un motiv de bucurie pentru ca si cea de-a doua zi de Rusalii este tot una de concediu – 20 iunie, care pica luni.

Luna august ne aduce si ea o zi libera oficiala – Adormirea Maicii Domnului, 15 august 2016, care pica intr-o zi de luni. Inca un weekend de vara pe care il prelungim si in care putem sa evadam din orase. Abia in noiembrie de mai bucuram de o zi de concediu, de Sfantul Andrei, cand mijlocul saptamanii va fi liber.

Ziua de 1 Decembrie pica intr-o joi, ceea ce inseamna ca daca ne mai luam o zi de concediu vineri, putem avea o mini-vacanta in toata regula. De Craciun beneficiem de doua zile libere oficiale – 25 si 26 decembrie.

Tu ti-ai facut planurile de concediu pentru lunile urmatoare? Verifica intreg Calendarul Zilelor Oficiale Libere in 2016 si afla daca au mai fost introduse si alte zile libere de la stat!